De samba workshop is een percussie workshop (trommelsessie in de volksmond) die hun oorsprong kennen uit Brazilië. Martine Wilbrink is hier in 2003 mee gestart en heeft sindsdien veel succesvolle workshops gegeven.

De workshop bestaat uit volle interactie; iedereen doet mee en krijgt een even belangrijke rol om samen tot een groots muzikaal resultaat te komen. Alle deelnemers hebben een eigen ritme en al deze ritmes verweven zich in korte tijd tot een eenheid aan geluid. Ieder moet goed naar elkaar luisteren, anticiperen en zich openstellen voor de ritmes van de andere deelnemers. Zo communiceert de groep enkel middels muziek. De energie die loskomt is bijzonder! De workshop is opgebouwd uit verschillende onderdelen. Zo zijn er opdrachten in kleine subgroepjes, solo’s en uiteraard de plenaire samenwerking. Een samba ritme bestaat voor een groot gedeelte uit een call en respons structuur, dat wil zeggen dat een samba ritme door middel van muzikale ‘vragen’ en ‘antwoorden’ tot stand komt.

Deze workshop sluit prachtig aan op een teamdag of training. Het is een energieke afsluiter van een inhoudelijke dag. Je kunt denken aan een teambuildingsdag, heidag van leidinggevenden, communicatietraining of training waarin persoonlijke effectiviteit/ontwikkeling centraal staat.

In de eerste plaats zorgt een samba workshop voor veel plezier en gegarandeerde muzikale impact, maar dat is lang niet het enige resultaat. De groep komt tot elkaar en in een korte tijd wordt er veel verbinding gecreëerd. Het is uitdagend voor iedereen! Mensen geven zich bloot, verrassen vaak zichzelf en stijgen soms zelfs boven zichzelf uit. Martine weet snel in te schatten wie muzikaal is en wie minder. Hier past zij de rollen op aan. Zo is het voor iedereen bereikbaar en krijgt elke deelnemer een podium. Verrassend is ook dat mensen soms in een andere rol kruipen dan normaliter en daardoor verandert de dynamiek in de groep.

De workshop kan op elke gewenste locatie gegeven worden, met de randvoorwaarde dat het qua akoestiek en ruimte geschikt is. De workshop duurt al naar gelang de wens 1 tot 1,5 uur. Het tarief is op aanvraag.